Site icon Medusa Door

Fotoselli Kapı Aksesuarları

Fotoselli kapılarda kullanımı yaygın 6 adet aksesuarı altta açıklamaları ile yazdık. Bu aksesuarlar sadece fotoselli kapılarda değil birçok otomasyon sisteminde de kullanılmaktadır.

Mikrodalga Radar:

Genellikle fotoselli kapının üst kısmında bulunurlar 5 metreye kadar çalışma mesafesine sahiptirler. Mikrodalga sensor sayesinde, radarın görüş alanına giren canlı nesneleri tespit eder ve kapının açılması için fotoselli kapının kontrol kartına 1 saniye boyunca tetik verir.

Emniyet Fotoseli:

Emniyet fotoseli 8 metreye kadar çalışma mesafesine sahiptir. Kızılötesi gözleri sayesinde, fotoselli  kapı kapanırken görüş alanına giren tüm canlı veya cansız nesneleri algılar. Sadece fotoselli kapılarda değil birçok sistemde de kullanılırlar.

El Sensörü:

Diğer adıyla yaklaşım fotoseli, genellikle hijyenin önemli olduğu mekanlarda kullanılır ve elinizi ürün üzerine yaklaştırılması ile fotoselli kapının açılmasını sağlar. Minimum 5cm maksimum 50cm algılama mesafesi bulunur. 

Şifre Paneli:

Fotoselli kapı sistemlerinde güvenlik amacıyla kullanılır. Fotoselli kapının açılabilmesi için şifre paneline kullanıcı şifresinin doğru girilmesi gerekmektedir eğer şifre 3 kez yanlış girilirse şifre paneli kendini bloke eder.

Proximity Kart Okuyucu:

Kart okuyucuda şifre paneli gibi fotoselli kapılarda güvenlik amacıyla kullanılır. Fotoselli (otomatik) kapının açılabilmesi için kart okuyucuya kayıtlı proximity kartın okutulması gereklidir.

Konum Seçici:

Fotoselli kapıların mod seçimi için kullanılır. Konum seçici içinde 5 adet mod bulunur bu modaların isimleri; Otomatik mod, kış modu, kilitli mod, tek yön mod. Bu modlar sayesinde fotoselli kapının çalışma şekli değişir.

Exit mobile version