Site icon Medusa Door

Fotoselli Kapı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Fotoselli kapı, otomatik kapı olarak da adlandırdığımız, bir cismi gördüğünde kendiliğinden açılan bir sistemidir. Genellikle tüm dünyada sıklıkla kullanılan bu sistemde kapıyı açmak için herhangi bir fiziksel güç gerekmez. Kapının üst kısmında bulunan ve radar adını verdiğimiz algılama sistemi sayesinde kapılar cisim ile karşılaştığında otomatik olarak açılır. Fotoselli kapılar hammadde olarak genellikle alüminyum çerçeveden oluşur. Bu sayede çevre tasarımlarına uyum sağlar.

Fotoselli Kapı Nasıl Çalışır?

Fotoselli kapı sisteminin içerisinde 5 ana sistem bulunuyor. Bunlar;

  1. Algılama Sistemi:

    Radar dediğimiz algılama sistemi, kapıya doğru yaklaşan bir cismi algılamak üzere kuruludur. Mikrodalga teknolojisini kullanan bu sistem, üzerinde bulunduğu program sayesinde cismi algıladığı an düşük voltajlı sinyali alır ve kontrol paneline iletir. Mikrodalga radarlar:
    https://www.medusadoor.com/urunler/hs-01-radar/
    https://www.medusadoor.com/urunler/arm-radar/

  2. Konum Seçici:

    Konum seçici fotoselli kapının anahtarıdır. İçerisinde 5 farklı mod bulunur. Bu modlar ile fotoselli kapının işleyişini şekillendirir. Konum seçici:
    https://www.medusadoor.com/urunler/5ss-konum-anahtari/

  3. Kanat Profilleri Sistemi:

    Kanat profillerinin yapıldığı hammadde fotoselli kapının verimliliğine etki eden bir diğer değişkendir. Bu yüzden fotoselli kapılarda daha yüksek performans almak için alüminyum profiller kullanılır.

  4. Motor ve Yürütme Grubu Sistemi:

    Motor ve yürütme grubu birbirine bağlı iki sistemdir. Bu sistemlerin beraber çalışması doğrultusunda fotoselli kapının verimliliği değişir. Eğer iyi performanslı bir motora sahip olursanız, yürütme grubunuz da randımanlı bir şekilde çalışacaktır.

  5. Kontrol Kartı:

    Fotoselli kapının en önemli malzemelerindendir. Fotoselli kapının bütün bağlantıları kontrol kartına yapılır. Konum seçiciden alınan bilgilerle fotoselli kapının çalışma şekli değişir. Kontrol kartları: https://www.medusadoor.com/urunler/miniblok/
    https://www.medusadoor.com/urunler/pro-driver-kontrol-karti/
    https://www.medusadoor.com/urunler/eko-mini-kontrol-karti/

Fotoselli Kapı Sistemi Avantajları Nelerdir?

Fotoselli kapı sistemi diğer türlere bakıldığında oldukça kullanışlı bir sistemdir. Kolay ve hızlı geçişi ile bir güç kullanılmadan işlevini gören, çoğu binada en sık tercih edilen kapı türüdür. Sistemin işleyişine bakıldığında ilk önce kapı üzerinde bulunan radar karşımıza çıkıyor. Bu radar algılama sistemi sayesinde herhangi bir cisim ile karşılaştığında çok daha az miktarda enerji sarf ederek kapının açılmasını sağlıyor. Aynı zamanda üzerinde bulunan kontrol paneli sayesinde, kullanılmayan durumlarda tümden kapatılabilir veya yarım açılabilir. Sistem içerisinde otomatik mod, kilit modu, kış modu, sürekli açık modu ve sadece giriş modu olarak 5 mod bulunuyor. Bu sayede fotoselli kapı sistemi büyük oranda enerji tasarrufu sağlıyor. Fotoselli kapı, sadece gerektiğinde açılıp kapandığı için, bulunduğu ortamlarda ısı sorununu da ortadan kaldırıyor. Sürekli açık kalmadığı için ortamın sıcaklığını her daim koruyan bir yapıya sahip.

Neden Fotoselli (Otomatik) Kapı Tercih Edilmeli?

Medusa Door Fotoselli Kapılar:

Medusa door olarak iki çeşit fotoselli kapımız bulunmaktadır.

Exit mobile version